سوشی را با توجه به  ترکیبات و شکل آن دسته‌بندی می‌کنند. درباره ی پنج شکل اصلی سوشی بیشتر بخوانید:

ساشیمی:

ساشیمی‌فقط گوشت خام مزه‌دار شده است. ساشیمی‌برای دوست‌داران خام‌خواری مناسب است. اما به هیچ عنوان به کسانی که تازه سوشی خوردن را شروع کرده‌اند توصیه نمی‌شود!

نیگیری:

نیگیری ترکیب تکه‌ای گوشت (معمولا گوشت ماهی) بر روی برنج است. این نوع از سوشی هم به خاطر مقدار زیاد گوشت خام در آن برای تازه‌کارها توصیه نمی‌شود!

ماکی:

ماکی ترکیب مختلفی از سبزیجات و گوشت است که دور آن را برنج گرفته باشد. دور برنج را هم جلبک دریایی گرفته است. وقتی از سوشی حرف می‌زنیم، به ذهن بیشتر افراد «ماکی» می‌آید.

اوراماکی:

اوراماکی درست مثل ماکی است، اما جای برنج و جلبک دریایی در آن برعکس است. معمولا روی اوراماکی را با انواع سس و مواد مختلف می‌پوشانند. ماکی و اوراماکی بهترین ترکیب برای شروع خوردن سوشی است. گاهی در این دو نوع از سوشی گوشت نپخته استفاده نمی‌شود و ترکیبات پخته‌ی آن برای کسانی است که به گوشت خام علاقه‌ای ندارند. ضمنا افراد گیاهخوار می‌توانند ماکی یا اوراماکی‌ای میل کنند که در آن گوشت وجود نداشته باشد و تنها ترکیب سبزیجات و میوه‌هایی مثل آووکادو باشد.

تماکی:

سوشی‌ای که با دست به شکل قیف مانندی رول شده باشد تماکی نام دارد. تماکی را مثل باقی سوشی‌ها نمی‌توان با دست خورد.

هر کدام از این سوشی‌ها می‌توانند با ترکیبات مختلفی درست شوند. برای انتخاب حتما منو را به دقت نگاه کنید و از روی ترکیبات طعم دلخواه‌تان را انتخاب کنید. مشورت با آشپز هم یکی از راه‌های انتخاب است. آشپزها با توجه به طبع و علاقه‌تان به مواد غذایی، می‌توانند ترکیب مناسبی به شما پیشنهاد دهند.